Monday, March 23, 2015

Stevia Kini di Malaysia

Pemanis Semulajadi - Stevia kini di Malaysia

Sebenarnya pemanis semula jadi atau gantian bagi gula bukanlah perkara baru di Malaysia. Telah ada banyak produk sebelum ini namun tidak menjadi popular di kalangan rakyat kerana kita masih lagi belum berfikiran moden seperti di negara-negara barat di mana kesihatan menjadi keutamaan dalam kehidupan.

Pada ketika itu, kita masih mengejar pembangunan. Kerja siang malam, makan tak menentu dan tak mengira khasiat. Tentunya kita lebih menyukai makanan segera atau 'fast food' yang telah dibuktikan melalui kajian saintifik bahawa makanan-makanan ini lebih berbahaya dari khasiatnya yang tidak seberapa.

Kini, di tahun 2015, rata-rata rakyat malaysia sudah mula memasuki era kemodenan. Ini diikuti dengan pemikiran yang moden dan tidak ketinggalan mengamalkan kehidupan secara sihat. Lebih ramai mengikuti kelas-kelas kesihatan dan senaman. Lebih ramai bersukan dari dahulu. Sudah ramai yang memilih untuk makan makanan berkhasiat, mengamalkan diet seimbang, vegetarian, makan sayuran organik, ayam kampung dan sebagainya yang semestinya kerana lebih menyihatkan tubuh badan manusia.

Stevia adalah pemanis semulajadi. Apa maksudnya? Ini bermaksud daun stevia sememangnya manis tanpa perlu untuk di pemprosesan makmal. Namun, bagi tujuan komersil adalah lebih baik pemprosesan yang sesuai diambil terhadap daun stevia ini. Di Malaysia sendiri, produk stevia datang dalam berbagai rupa, bentuk dan jenis. Ada yang cecair ada juga yang pejal. Ada yang datang dalam bentuk serbuk, ada juga dalam bentuk air.

Walau apa pun ianya adalah baik untuk kesihatan tubuh badan terutama sekali jika dibandingkan dengan penggunaan gula biasa. Stevia tidak terhad untuk membancuh air minuman sahaja tetapi boleh digunakan dalam masakan dan lain lain.

Saya mengesyorkan anda, keluarga anda, saudara mara anda, sahabat handai yang mempunyai masalah kencing manis untuk terus menukar dari gula kepada stevia dalam kehidupan.

Peluang Perniagaan Dgn Stevia Malaysia

-->Peluang untuk menambah pendapatan dgn menjadi agen jualan PEMANIS SEMULAJADI STEVIA.
-->Modal serendah RM 120 & pulangan serta manfaat yang berganda!!
-->Produk 100% Bumiputera
-->Income dari RM1000 hingga rm6000 sebulan.
-->Permintaan yang semakin meningkat.
-->Free talk & pendekatan serta bimbingan berkaitan produk diberikan.
-->HUBUNGI saya untuk keterangan lanjut :-
Nanie : 019-669 8284
FB : https://www.facebook.com/Juststevia
Blog : http://juststevia.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment